Ημερίδα Εφαρμογών LabVIEW και Συστημάτων Συλλογής Δεδομένων

09-12-2015


Σας προσκαλούμε στην παραπάνω ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 12.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Καραμανλή και Λυγερής, Κοζάνη.

Τα τελευταία χρόνια οι αυξημένες απαιτήσεις που παρουσιάζουν τα συστήματα απόκτησης, καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων σε εργαστηριακό, ερευνητικό και βιομηχανικό επίπεδο οδήγησαν στην ανάπτυξη υλικού και λογισμικού που υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των παραδοσιακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα για τον σκοπό αυτό.

Η παρουσίαση έχει ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών/τριών στις σύγχρονες τεχνικές των μετρήσεων και ελέγχου φυσικών παραμέτρων και διεργασιών, μέσω μονάδων συλλογής δεδομένων και του λογισμικού LabVIEW.

Η γλώσσα προγραμματισμού LabVIEW χρησιμοποιείται για ανάπτυξη εφαρμογών στη βιομηχανία, στην ιατρική, στην έρευνα, σε ενσωματωμένα συστήματα στο περιβάλλον, στη γεωργία, στην σχεδίαση αυτόνομων μονάδων συλλογής δεδομένων κ.α.. Επίσης τμήμα στο CERN έχει αναπτυχθεί με υλικό και γλώσσα προγραμματισμού LabVIEW.

Εργαστήριο Ηλεκτρονικής - ΤΜΜΠ