Συνεργασία ΙΚΥ και Εθνικής Τράπεζας με 100 υποτροφίες

11-06-2014


Το  Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) θέσπισε το καινοτόμο Πρόγραμμα Υποτροφιών «2+2» όπου η αριστεία επιβραβεύεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας και άριστοι εξειδικευμένοι νέοι επιστήμονες απασχολούνται στον κλάδο των σπουδών τους από τις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι υπότροφοι θα λαμβάνουν υποτροφίες για διετείς μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ παράλληλα θα κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχείρηση και αντικείμενο συναφές με αυτό του μεταπτυχιακού τους. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, η επιχείρηση στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΙΚΥ θα προσλαμβάνει τον υπότροφο με καθεστώς πλήρους απασχόλησης για δύο επιπλέον χρόνια.

Η περαιτέρω εξειδίκευση του υποτρόφου, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην επιχείρηση, καθώς και η επένδυση της επιχείρησης στον υπότροφο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην απασχόληση των νέων μας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.