ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΜΜΥ 2024-2025

14-10-2024


Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών/τριών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Αμφιθέατρο του τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη ΖΕΠ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των νεοεισαχθέντων φοιτητών/τριών από τον Πρόεδρο του τμήματος καθηγητή κ. Γεώργιο Χριστοφορίδη.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στα αφυπηρετήσαντα μέλη ΔΕΠ του ΤΗΜΜΥ, καθηγητές κ. Νικόλαο Ασημόπουλο και κ. Κωνσταντίνο Παρίση, καθώς και η απονομή επαίνων προόδου στους /στις πρωτεύσαντες/σες φοιτητές/τριες κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-24.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΗΜΜΥ, καθηγητής κ. Μάρκος Τσίπουρας παρουσίασε το πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος και ενημέρωσε τους/τις φοιτητές/τριες για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις προοπτικές απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Τις φυσικές και ψηφιακές υποδομές του ΤΗΜΜΥ παρουσίασε ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Μηνάς Δασυγένης δίνοντας χρηστικές πληροφορίες για την αξιοποίησή τους.

Επίσης, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Δομή Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών Ευπαθών Ομάδων (ΜΥΦΕΟ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από την κ. Ελπίδα Σεψά, Ψυχολόγο.

Η κ. Αλεξία Αντωνιάδου, υπεύθυνη των φοιτητικών ομάδων του ΠΔΜ, παρουσίασε στους φοιτητές/τριες τις πολιτιστικές, αθλητικές και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση των επιστημονικών ομάδων του τμήματος:

• Aspire

• Ρομποτικής (Hyperion Robotics)

• Ανάπτυξης videogames (Game Development)

• Ασφάλειας (Security)

• Perseus Racing Team