ERASMUS+ EvolvEV

19-04-2024


Τίτλος έργου: Supporting the evolutive expansion of technical and entrepreneurial knowledge sets for electric vehicle technologies

Ακρωνύμιο έργου: EvolvEV

Εταίροι έργου: University of Western Macedonia(Project Coordinator Greece), Ss. Cyril and Methodius University of Skopje (Republic of North Macedonia), Technical University of Cluj-Napoca (Romania), University of Novi Sad (Serbia)

Διάρκεια έργου: 24 μήνες

Ημερομηνία έναρξης: 01/01/2023

Χορηγούσα αρχή: ΙΚΥ/Εθνική Μονάδα Συντονισμού

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 250.000,00€

Προϋπολογισμός Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: 70.000,00€

Στόχος του έργου:

Στόχος του EvolvEV είναι η ανάπτυξη τεχνικών και επιχειρηματικών ικανοτήτων σε 500 επαγγελματίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ο οποίος αναμένεται να χρειαστεί περισσότερους από 10000 εργαζομένους στο προσεχές μέλλον στις χώρες των εταίρων. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσω των παρακάτω μεθόδων:

- Δημιουργία πιστοποιούμενων μαθημάτων (5 ECTS) τα οποία θα παρακολουθούνται από τουλάχιστον 50 φοιτητές και 50 μηχανικούς.

- Ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας μάθησης με τουλάχιστον 400 εγγεγραμμένους χρήστες η οποία θα προσφέρει πρόσβαση σε εικονικά εργαστήρια.

- Ανάπτυξη δύο εικονικών εργαστηρίων με τουλάχιστον 120 συμμετέχοντες. Το πρώτο   εργαστήριο θα βασιστεί στην τεχνολογία Hardware-in-the-loop και θα συμβάλει           ανάπτυξη και δοκιμή νέων προϊόντων σε πραγματικές συνθήκες. Το δεύτερο   εργαστήριο θα παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν συνεδρίες με ειδικούς στον τομέα της ηλεκτροκίνησης για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

- Δημιουργία πιστοποιούμενων μαθημάτων (5 ECTS) τα οποία θα παρακολουθούνται από τουλάχιστον 50 φοιτητές και 50 μηχανικούς.

- Προκήρυξη διαγωνισμών με τουλάχιστον 100 συμμετέχοντες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

 

Ιστοσελίδα έργου: https://evolvev.eu/