Workshop με θέμα “Βραχέα κύματα και data modes, αποστολή δεδομένων σε άλλες χώρες”

14-04-2024


Σας προσκαλούμε σε ένα συναρπαστικό workshop με θέμα “Βραχέα κύματα και data modes, αποστολή δεδομένων σε άλλες χώρες” που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 6μμ
στο Εργαστήριο “Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ψηφιακής Υγείας” στη ΖΕΠ - Πτέρυγα Α.
Η τεχνολογία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, εργαζόμαστε, μαθαίνουμε και ψυχαγωγούμαστε. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φέρει στο προσκήνιο νέες εφαρμογές και δυνατότητες που πριν από λίγα χρόνια φαινόταν αδιανόητο να υλοποιηθούν.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά πεδία που έχουν επηρεαστεί από την τεχνολογική εξέλιξη είναι ο ραδιοερασιτεχνισμός. Οι ραδιοερασιτέχνες ασχολούνται με την επικοινωνία μέσω ραδιοκυμάτων και αναπτύσσουν δεξιότητες στη μετάδοση και λήψη σημάτων. Με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, οι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με άλλους σε διάφορα μέρη του κόσμου, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να ανταλλάσσουν πληροφορίες και εμπειρίες.
 Μία από τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που έχει εντυπωσιάσει τους ραδιοερασιτέχνες είναι η κωδικοποίηση FT8. Η FT8 είναι μια μέθοδος ψηφιακής μετάδοσης σημάτων που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική επικοινωνία ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Με τη χρήση κωδικών και ειδικών αλγορίθμων, η FT8 επιτρέπει στους ραδιοερασιτέχνες να ανταλλάσσουν πληροφορίες με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία.
Κατά τη διάρκεια του workshop, θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τον συναρπαστικό κόσμο του ραδιοερασιτεχνισμού, να μάθουμε περισσότερα για την κωδικοποίηση FT8 και τις εφαρμογές της στη μετάδοση ψηφιακών σημάτων.
Θα φιλοξενήσουμε έμπειρους ραδιοερασιτέχνες, με εξειδικευμένο εξοπλισμό, που θα μας παρουσιάσουν και θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους μαζί μας.
Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον συναρπαστικό κόσμο του ραδιοερασιτεχνισμού και της κωδικοποίησης FT8.
Πληροφορίες: Γκάλφας Νίκος, ΕΔΙΠ ΠΔΜ, ngalfas@uowm.g