Ενισχύοντας την Παρουσία και Αναγνώριση των Γυναικών στην Μηχανική

18-06-2023


Η  23η Ιουνίου είναι η "Διεθνής Ημέρα Γυναικών στη Μηχανική", μια ημέρα αφιερωμένη στην αναγνώριση και στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στον χώρο της μηχανικής. Καθιερώθηκε το 2014 από τη Γυναικεία Μηχανική Εταιρεία (WES), η οποία ιδρύθηκε από μια μικρή ομάδα γυναικών μηχανικών στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1919. Σκοπός της ήταν να ευαισθητοποιήσει και να ενισχύσει την ισότητα, την πολυμορφία και την αναγνώριση του αξιοποιήσιμου δυναμικού όλων των γυναικών που ασχολούνται με τη μηχανική.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, θα θέλαμε να τιμήσουμε και να αναδείξουμε τη συμβολή των Ελληνίδων μηχανικών σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της μηχανικής. Τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε ένα πόστερ όπου παρουσιάζονται ενδεικτικά επιτυχημένες Ελληνίδεςμηχανικοί που έχουν αναγνωριστεί για την εργασία τους και την καινοτομία που έφεραν στον τομέα της Μηχανικής, η κάθε μια στον κλάδο της.  Σκοπός είναι να επιλέγονται και να προβάλλονται διαφορετικές γυναίκες κάθε χρόνο.

Τα πόστερ θα βρίσκονται τοποθετημένα σε όλους τους χώρους της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας για μια εβδομάδα από τις 19/06 έως τις 23/06 ως ένας μικρός φόρος τιμής σε όλες τις γυναίκες μηχανικούς που με το έργο τους συνεισέφεραν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν στην πρόοδο της κοινωνίας και της τεχνολογίας.

Υπεύθυνες πρωτοβουλίας: Κολλάτου Θεοφανώ _  Μπίμπη Σταματία _ Κρέστου Αθηνά _ Τερζή Αναστασία

Χορηγός επικοινωνίας: INNORA (Τεχνοβλαστός του ΠΔΜ)