praktiki@uowm.gr: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ (αφορά φοιτητές του προγράμματος σπουδών Τ.Ε.)

01-11-2022


Σας ενημερώνουμε:

  • Για τη δυνατότητα έναρξης Πρακτικής Άσκησης (Π.Α.), αρχικά τουλάχιστον για τα προγράμματα σπουδών ΤΕ. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη Π.Α. αφορά σε εξάμηνη διάρκεια και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος-γέφυρα του ΕΣΠΑ για αυτή τη μεταβατική χρονιά, καθώς επίσης και λόγω της σταδιακής ολοκλήρωσης των σπουδών από τους φοιτητές στα προγράμματα Τ.Ε.. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης με την προηγούμενη ακαδ. χρονιά, μέσω του ιστότοπου της Πρακτικής Άσκησης για τα προγράμματα σπουδών Τ.Ε. https://praktiki-espa.uowm.gr/  (επισυνάπτεται και το αρχείο της σχετικής ανακοίνωσης). Σε περίπτωση μη κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων, θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση στις αρχές του εαρινού εξαμήνου.
  • Όσον αφορά στην Πρακτική Άσκηση των φοιτητών των προγραμμάτων σπουδών ΠΕ (2μηνη ή 3μηνη Π.Α), θα μπορεί να γίνει η αντίστοιχη έναρξη Π.Α. μόλις πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με το σύστημα υποβολής αιτήσεων Π.Α. του Πανεπιστημίου https://internship.uowm.gr/ και τις απαραίτητες τροποποιήσεις ή προσθήκες (π.χ. ένταξη των νέων Τμημάτων), και πιθανόν από το 2023 μέχρι την λήξη του συγκεκριμένου έργου 10/2023, καθώς οι πρακτικές του ΠΕ διεξάγονται συνήθως κατά το εαρινό εξάμηνο ή/και τους θερινούς μήνες.