E-Campus

13-02-2022


Σύντομη Περιγραφή Έργου

Στόχος του έργου είναι η αναδιοργάνωση και προτυποποίηση όλων των υπηρεσιών του ΠΔΜ στο πρώτο Πανελλαδικά Ψηφιακό Πανεπιστήμιο (e-Campus) το οποίο θα παρέχει ηλεκτρονικά όλες τις υπηρεσίες του ΠΔΜ (υπάρχουσες, νέες και ενοποιημένες). 
  Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που του παρέχει το Ίδρυμα απομακρυσμένα. 
Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΠΔΜ απαιτούν είτε τη φυσική παρουσία των εμπλεκομένων, είτε τη χρήση ενός συνόλου ηλεκτρονικών υπηρεσιών οι οποίες είναι κατακερματισμένες σε διάφορα συστήματα. Με δεδομένο ότι το ΠΔΜ λειτουργεί χωροταξικά σε 5 πόλεις, κρίνεται απαραίτητη η ομογενοποίηση των υπαρχόντων συστημάτων και η ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών που απαιτούν φυσική παρουσία σε ένα διαλειτουργικό, εύκολα προσβάσιμο σύστημα, το eCampus.
    Συγκεκριμένα το e-Campus θα υποστηρίζει:
  1. Όλες τις υπηρεσίες και τις συναλλαγές με α) το κοινό, β) τους διοικητικούς υπαλλήλους γ) τους φοιτητές και δ) τους διδάσκοντες.
  2. Την διεκπεραίωση όλων των υπηρεσιών από απόσταση, με ασφάλεια, και μέσω ενός και μοναδικού σημείου πρόσβασης διαδικτυακά σε υπηρεσίες νέφους. Υπάρχει πρόνοια και για ειδική εφαρμογή για κινητές συσκευές στα 2 διαδεδομένα λειτουργικά συστήματα iOs και Android.
  3. Διασύνδεση με εξωτερικά συστήματα, όπως η Διαύγεια, τραπεζικά συστήματα για άμεσες πληρωμές, έκδοση παραβόλων, Open Data, αγγελίες εύρεσης εργασίας, κτλ.

Πληροφορίες

  • Κωδικός Πράξης : 5051273
  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα : «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα»
  • Επιστημονικά υπεύθυνος : Παντελής Αγγελίδης, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΠΔΜ
  • Διάρκεια : 04-05-2021 έως 31-07-2023
  • Προϋπολογισμός : 1.184.000,00 EUR
  • Websitehttp://ecampus.uowm.gr/