Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός

18-01-2021


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν τον Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Προγραμματισμού με θέμα «Παράθυρο στο Μέλλον - Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη». Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της  Έξυπνης Πόλης  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης και οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλούνται προαιρετικά να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με το μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο. Προσδοκούμε, ότι με τη συμμετοχή τους, θα συμβάλλουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της τοπικής μας κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, ο άξονας Ψηφιακός Πολιτισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Κοζάνης.

Η υποβολή των συμμετοχών/παραδοτέων μπορεί να γίνεται από 18/1/2021 έως 15/4/2021. Η προγραμματιστική εφαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί ενδεικτικά με Scratch, Python, Java, Unity κλπ. Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ.

Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές/τριες – φοιτητές/τριες. Ο κάθε μαθητής/φοιτητής μπορεί να υποβάλλει μία μόνο συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο αρχείο