Διαδικτυακή ομιλία με θέμα: Εφαρμοσμένη έρευνα και Καινοτομία στα Πανεπιστήμια: από το Lab στην αγορά και οι ευκαιρίες στον χώρο της Ενέργειας.

11-11-2020


Το IEEE Student Branch University of Western Macedonia - Kozani σας προσκαλεί στην Online ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 24-11-2020 και ώρα 17:00 με τίτλο: Εφαρμοσμένη έρευνα και Καινοτομία στα Πανεπιστήμια: από το Lab στην αγορά και οι ευκαιρίες στον χώρο της Ενέργειας από τον Δρ. Βασίλειο Νικολόπουλο, Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας του τομέα Protergia της MYTILINEOS S.A.

Στην ομιλία μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές, ερευνητές και ερευνητικές ομάδες (μέλη ΔΕΠ, Μεταδιδακτορικοί Ερευνητές, Υποψήφιοι Διδάκτορες) του τμήματος δεδομένου ότι οι επιστημονικές περιοχές που εμπλέκονται (έμμεσα ή άμεσα) αφορούν ενδεικτικά : Smart Cities, Sensors & Internet of Things (IoT), Διάφορα Ενεργειακά Μοντέλα με Αποθήκευση Ενέργειας και ΑΠΕ, Ηλεκτροκίνηση και Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα, Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), Blockchain και κατανεμημένα συστήματα, ICT και Ψηφιακές υπηρεσίες (mobile apps, platforms).

Η δράση έχει ως στόχο:

  • ●  Ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών και νέων ερευνητών για θέματα ανοικτής καινοτομίας, ψηφιακών υπηρεσιών, επιχειρηματικότητας και των διαδικασιών εταιρικής καινοτομίας της Protergia.

  • ●  Δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη εφαρμοσμένης έρευνας (Industrial PhDs, Industrial Theses, Πρακτική άσκηση, κοινές Διπλωματικές Εργασίες) για επίλυση σύνθετων προβλημάτων της ενεργειακής αγοράς, βάσει της Στρατηγικής Καινοτομίας της Protergia.

  • ●  Εφαρμογή της μεθοδολογίας Design Thinking σε ερευνητές, σε ερευνητικά αποτελέσματα και στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

  • ●  Δημιουργία και αναγνώριση νέων ευκαιριών και κάθετων ερευνητικών πεδίων, σε εφαρμοσμένη έρευνα, στο χώρο της ενέργειας.

    Δηλώστε συμμετοχή: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVbO2uah1-AKuBRgTmn8v28wLnIOaQoZ5wT ViwweAP7uJZOw/viewform